Február utolsó hétvégéjének judoversenyein nem voltak Fortuna kegyeltjei az Atomerőmű SE sportolói, hiszen a paksi judósok a Siklóson megrendezett junior országos bajnokságon és a düsseldorfi Grand Slam-tornán sem tudtak érmet szerezni.




A junior országos bajnokságon két férfiversenyzőjük, Dobai Dominik és Veress Marcell ezúttal vereséget szenvedett az előcsatározások során. A még ifjúsági korú Kerepesi Amira megismételte a tavalyi ifjúsági B-korcsoportos országos bajnokságon szerzett ötödik helyezését. Egy győztes mérkőzés után leszorítással kapott ki az elődöntőben, majd a harmadik helyért zajló küzdelem során is földharcban maradt alul.

A paksi világbajnokságot megjárt judósok is megkezdték a nemzetközi szereplést, Csoknyai László és Cirjenics Miklós a düsseldorfi Grand Slamen próbált szerencsét, mindkét judós az első fordulóban búcsúzott. Csoknyai Laci nem tudta behozni a brit Mcwatt mérkőzés eleji vazariját, Cirjenics Miki pedig rálépett egy nagybelső horogra és ipponvereséget szenvedett az ukrán Szavickijtől. A két versenyző – és a hétvégén betegséggel küszködő Pupp Réka – Hangyási László irányításával a versenyt követő nemzetközi edzőtáborban folytatta a felkészülést.

Az idei nemzetközi EBMEX Magyar Kupán, Miskolcon Hangyási László, Dobai-Krecht László és Braun Ákos tanítványai közül két paksi ifjúsági korú judós küzdött éremért, de ezúttal mindketten lecsúsztak a dobogóról. Veres Marcell a férfiak 81 kilogrammos súlycsoportjában az első válogató versenyen a döntőig verekedte magát, ezúttal viszont egy ippongyőzelem után vereséget szenvedett a későbbi győztes nagyváradi Cret ellen. Két kemény vigaszági győzelem után jutott el a bronzmeccsig, ahol nem bírt ceglédi riválisával, így az ötödik helyen végzett.

Kerepesi Amira a női 70 kilogrammosok között szintén győzelemmel kezdett, majd Marcellhez hasonlóan őt is a későbbi győztes állította meg az elődöntőben és a harmadik helyért sem sikerült az éremszerzés, ahol a miskolci Czerlau állta útját 2016-os serdülő országos bajnok reménységnek.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: ASE
Fotó: Horváth György)



Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.