Jól szerepeltek a hétvége utánpótlás versenyein az Atomerőmű SE ifjú judósai. A legifjabbak számára toborzót tartanak Pakson.




A serdülő B-korosztálynak Kaszón rendezték meg az idei diákolimpiát, ahonnan két értékes bronzérmet és egy ötödik helyet sikerült elhozniuk a paksi judósoknak.

A 36 kilogrammos mezőnyben kissé szerencsétlen módon két ifjú paksi reménységnek kellett a bronzéremért harcolnia, így alakulhatott, hogy Dobai László tanítványai közül Tóth Barna nyakába bronzérmet akasztottak, amíg a szintén nagyot harcoló Bernáth Tamás ötödik helyezett lett. Komlósi Csongor a tavalyihoz hasonlóan az idén is érmet szerzett az országos diákolimpián, hiszen a harmadik helyért ellentmondást nem tűrően, két vazarival legyőzte ellenfelét.




Nagykőrösön rendezték immár negyedik alkalommal a Kőrös-kupa diák és serdülő versenyt. A paksi küldöttség tagjai összesen négy érmet és egy pontszerző helyet szereztek. Dobai László, Péri Balázs és Kanczler István a diák korosztályban két aranyérmet, a serdülőknél pedig két bronzérmet nyertek.

A legifjabbak között jól sikerült a bemutatkozás Tóth Zsombornak, aki lehengerlő judóval, minden mérkőzését ipponnal nyerve szerezte meg a végső győzelmet. Petrik Hanna három nagyot csatázott romániai ellenfelével, és egy vereség után kétszer is ipponnal diadalmaskodott, így ő is aranyat nyert. A két első helyezetten kívül még Kovács Dorina végzett a pontszerző ötödik helyen a diák B-korosztályban.

Két 40 kilogrammos paksi serdülő lány, a tavalyi magyar bajnok Hornyánszki Lilla és a feltörekvő tehetség, Száraz Csenge egyaránt bronzérmet szerzett az erős mezőnyben.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: ASE)


Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.