Komoly egyéni elismerésekkel indította az új évet az Atomerőmű SE judoszakosztálya. Az összesített egyesületi pontversenyben – az országban jegyzett 124 klub közül – a KSI SE mögött a paksiak végeztek a második helyen. Ami a nemzetközi versenyeket illeti, a férfiaknál az ASE volt a legeredményesebb, köszönhetően a 2017-ben remeklő felnőtt triónak, a világbajnoki ötödik Csoknyai Lászlónak és Bor Barnának, illetve a világranglistán harmadik helyen záró Cirjenics Miklósnak.




Cirjenics Miklós, Bor Barna, Pupp Réka és Csoknyai László.
Sérülések nehezítik az évkezdésüket


A judoinfo.hu szerkesztősége immár tizenkettedik alkalommal hirdette ki, hogy a hazai versenyzők közül ki volt az esztendő legjobb judósa. Az idén – akárcsak 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban – három kuratóriumi tag, illetve a nagyközönség szavazata egyenlő arányban számított. A végeredmény, 2017 legjobbja Csoknyai László!

A 81 kilogrammos súlycsoportban versenyző „Csoki” a szavazatok 42,7 százalékát kapta, magabiztosan előzte meg a második helyen végző Tóth Krisztiánt (KSI SE). Az Atomerőmű SE harmincéves judósa a csapatbajnoki bronzéremmel és egy Grand Prix-bronzzal hangolt a budapesti világbajnokságra, ahol kitette a szívét a tatamira: a publikumnak emlékezetes élményt szerezve jutott el az ötödik helyezésig, pályafutásának legszebb eredményét begyűjtve.

A magas színvonalú munka továbbra is garantált a Duna-parti városban, az évtizedek óta a legeredményesebb magyar edzőként számon tartott Hangyási László sem maradt elismerés nélkül, a mestert a 2017-es év legjobb edzőjének választották.




Hangyási László mesteredző: 2017-ben az év edzője


„A terveink megvoltak, de a sérülések felülírták őket – nyilatkozta Hangyási László. – Bor Barna 2017 végén egy edzőtáborban porcsérülést szenvedett, január másodikán megműtötték. Ő jelenleg gyógytornára jár. Pupp Réka folytatta az ázsiai judokultúrával való ismerkedést, jelenleg is Japánban edzőtáborozik. Nagyon jó a tábor, lehet hogy öt hét lesz a felkészülésből. Bízom benne, hogy neki a kvalifikáció során nagyon sokat fog jelenteni ez az időszak. Cirjenics Miklós a múlt héten szenvedett csuklósérülést. Törést nem mutatott ki a röntgen, de fájdalmai vannak, így nem tudja terhelni a végtagot.”

„Vasárnap Győrben lesz egy felnőtt rangsorverseny, ezen Csoknyai László indul egyedül – tette hozzá a mesteredző. – A párizsi Grand Slamet jelöltük meg első megmérettetésnek, de elcsúsztatjuk a kezdést, valószínűleg csak két héttel később, február huszonharmadikán a düsseldorfi GP-n lép először szőnyegre nemzetközi viadalon Csoknyai László, Cirjenics Miklós és Pupp Réka.”

A 61 éves mesteredző elmondta, a tokiói olimpia kvalifikációs időszaka 2018 májusában kezdődik. Idén több szabályváltozás lép életbe, ezek lesznek érvényben a kétéves ciklusban. A változásokkal kapcsolatban Mittersillben tartottak bírói és edzői szemináriumot. Az Ausztriában elhangzottakról január 20-án, szombaton Győrben Fridrich Annamária nemzetközi bíró tájékoztatja a magyar edzőket és versenybírókat.

Áprilisban Európa-bajnokságot rendeznek Izraelben, nyáron a budapesti Grand Prix már a kvalifikáció egyik állomása lesz. Szeptemberben világbajnokság házigazdája lesz Azerbajdzsán. Pupp Réka novemberben a budapesti U23-as Eb-n szerepel. Hangyási László hozzátette: edzenek, „gyűrődnek”, a fiatalok közül Bognár Péter és Windischmann Bence erősödik, aminek az lesz a vége, hogy lassan „beharcolják” magukat a felnőttek közé.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Teol
Balázs László írása
Fotó: Molnár Gyula)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.