Az Atomerőmű SE két versenyzője, Pupp Réka és Cirjenics Miklós japán edzőtáborozást követően indult a tokiói Grand Slamen, Hornyánszki Lilla pedig serdülő országos bajnok lett.




Cirjenics Miklós (balról a harmadik) a tokiói dobogón


Pupp Réka immár két hónapja edzőtáborozik a sportág őshazájában, hozzá csatlakozott Cirjenics Miklós három hete. A program lezárásaként indultak el a tokiói viadalon. Réka erőnyerőként kezdte a versenyt, majd egy japán versenyző következett, aki hosszabbításban legyőzte versenyzőnket.

Miki sorsolása kicsit kedvezőbb volt, cseh ellenfelét legyőzve máris japán versenyzővel találta magát szemben és győzött! A portugál Fonseca legyőzése után a koreai Cso állította meg versenyzőnket. A bronzmeccsen osztrák ellenfelét legyőzve ismét dobogóra állhatott Hangyási László tanítványa. A paksi versenyzők csütörtökön érkeznek haza Japánból, a közeljövőben részletes élménybeszámolót ígérnek.




Hornyánszki Lilla (a dobogón balról a második) magyar bajnok lett


November utolsó hétvégéjén rendezték Siklóson a serdülő A-korcsoportos országos bajnokságot, amelyen magyar bajnokot ünnepelhettek a paksiak Hornyánszki Lilla (36 kg) személyében, hiszen nem talált legyőzőre a fiatal tehetség. Fantasztikus formában versenyezve, higgadt, koncentrált judót bemutatva szerezte meg pályafutása első országos bajnoki címét. Lilla már több érmet szerzett a korosztályos ob-kon, de kétségkívül a legnagyobb diadal a hétvégi országos bajnoki arany!

Már az első mérkőzésén látszott, hogy nagyszerű formában van, hiszen nagy fegyverét, a belsőcombot többször is sikeresen alkalmazta ellenfelén. Az elődöntőben nagy csatában intésekkel diadalmaskodott pécsi riválisa ellen, míg a döntőben vazari előnyt szerzett a Pestszentlőrinc-Kassa SE versenyzőjével, Mamira Lucával szemben, és taktikus judóval megőrizte ezt a meccs végéig.

Dobai László és Péri Balázs tanítványai közül Lillán kívül a még diák A-korú Száraz Csenge (40 kg) szerzett egy ötödik helyet a paksiaknak. A fiúknak ezúttal nem sikerült pontszerző helyen végezniük az erős mezőnyben.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: ASE)



Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.