Paks testvérvárosában jártak az Atomerőmű SE judósai az elmúlt hétvégén, hogy egy rangos nemzetközi versenyen méressék meg magukat. Egy ezüst-, három bronzérem és két hetedik helyezés lett a paksiak mérlege.



Petrik Hanna és Száraz Csenge megismételte a korosztályos ob eredményét, hisz Hannának ezúttal szintén ezüstérmet, míg Csengének bronzot akasztottak a nyakába. Rajtuk kívül még Tóth Barna és Bernát Tamás nyertek egy-egy értékes bronzérmet a kemény mezőnyben. Ki kell emelni Jakab Barna és Tóth Zsombor hetedik helyezéseit is, hisz ők is nagyot harcoltak a főleg idősebb judósokból álló mezőnyben. Száraz Zente ezúttal az első körben búcsúzott.

Czibula Bernát országos bajnoki ezüstérmes
Százhalombattán rendezték a legfiatalabb diák korosztály országos bajnokságát. A három paksi induló közül Czibula Bernát szerepelt a legjobban, hisz súlycsoportjában (50 kg) egészen a döntőig menetelt. Egy apró figyelmetlenség miatt nem lett meg az aranyérem, de így is fantasztikus eredmény ez a második helyezés. Bernát küzdőszellemből jelesre vizsgázott. Az első mérkőzésen vazari hátrányból sikerült fordítania és az elődöntőben is az utolsó pillanatokig kiélezett küzdelemben diadalmaskodott.



A másik két paksi indulónk (Somkert Zoltán és Szucsán Zalán) vereséget szenvedtek az első fordulóban, de bőven van még idejük felzárkózni a legjobbak közé. Edző: Kanczler István és Péri Balázs

Hetedik hely a juniorok között
Zömében az adott korcsoportnál fiatalabb paksi judósok vettek részt Győrben a serdülő B és a junior B korosztályos országos bajnokságon.

Nagy küzdelemben ugyan, de mind az öt paksi versenyzőnknek az első fordulóban kellett búcsúznia és a mezőny zsúfoltságából adódóan nem volt lehetőségük visszamérkőzni. Reméljük jövőre már serdülőkorúként több tapasztalattal a birtokukban eredményesebben fognak szerepelni.

Hasonló helyzetben volt a junior B-sek között Veres Marcell is, akinél szintén a tapasztalatszerzés volt a cél. Marcell hetedik helyen végzett a 81 kilogrammosok között.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: ASE)


Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.