2017. március 25.

Pupp Réka: jót tett a súlycsoportváltás

Az oberwarti European Open-tornán már jelentős sikert aratott a súlycsoportot váltó Pupp Réka. Az ASE versenyzője az 52 kilogrammos mezőnyben a dobogó második fokára állhatott fel, csak a háromszoros tokiói Grand Prix-győztes Hasimoto bizonyult jobbnak nála.
A következő jó eredményre nem kellett sokat várni, a bakui Grand Slam-viadalon a tavalyi győztes izraeli Gili Cohent is legyőzve, három ipponnal jutott be a döntőbe, ahol a román Larisa Florian egy vazarival bizonyult jobbnak nála.

– Nehéz volt a váltás?
– Kellett egy kis idő, mire beletörődtem, nem akartam elengedni a 48 kilogrammot. Voltak már eredményeim, szerettem volna maradni, a súlyom azonban eléggé megszaladt, váltanom kellett, nem volt mese. Az U23-as Eb-n még aránylag könnyen visszafogytam, de volt, amikor 3 kilogrammot is le kellett adnom, és az már eléggé megviselt. A két ünnep között ment fel a súlyom, és onnan már nem tudtam „könnyen” visszafogyni. Elvitte az erőmet, elfáradtam, szenvedtem. Most, ha beállítom magam 52 kilogrammra, nincs semmi gond, könnyebben versenyzek, ez rögtön meglátszott az eredményeimen.

– Hogy indultál neki a versenyeknek?
– Felszabadultan. Nem volt stressz, mert úgy vágtunk bele, hogy megnézzük, mit tudok 52 kilogrammban. Ausztriába edzőtábor után, fáradtan mentem, nem voltam csúcsformában, a dzsúdóm nem volt az igazi, de fejben össze tudtam szedni magam. Tudtam koncentrálni, ezért sikerült a döntőbe jutnom. Bakuban a döntőbe jutásért meg kellett vernem azt az izraelit, akinek már nagyon szép eredményei vannak. Örülök, hogy ez sikerült, azt viszont sajnálom, hogy a döntőben elaludtam és estem egy vazarit. Úgy érzem, jól jött ez a váltás, hiszen 48 kilogrammban nem volt még ilyen jó eredményem, mint a Grand Slam-ezüst.

– Mit jelent pontokban ez a két ezüst? Milyen feladatok várnak rád?
– Az új pontozásos rendszer szerint a Grand Slam-ezüst közel 700 pontot hozott, nagyot ugrottam a világranglistán, jelenleg a 22. helyen állok. Legközelebb Tbilisziben, Grand Prix-n lépek tatamira, majd Tatán következik edzőtábor, utána pedig megyek Varsóba az Európa-bajnokságra. A tanulással kicsit le vagyok maradva, a pécsi egyetemre járok, a negyedik félévnél tartok. A tárgyakat csak most tudtam felvenni, a rendszer nem az igazi, de csinálom.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Paksihirnok.hu)

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond

Edző:
Braun Ákos
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu

Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.


Galéria

Támogatók