A paksi Atomerőmű SE húszéves judósa, Pupp Réka új súlycsoportban próbálta ki magát a párizsi Grand Slam-viadalon. Úgy érzi, jó döntés volt a váltás, de még erősödnie kell az 52 kilogrammhoz.




A judósok párizsi Grand Slam-viadalán új súlycsoportban lépett tatamira a paksi Atomerőmű SE junior Európa-bajnok versenyzője, Pupp Réka. A húszéves judós korábban 48 kilogrammban szerepelt, de ezúttal 52 kilogrammban mérette meg magát. Nehéz ellenfelet kapott az első fordulóban: a szintén súlycsoportot váltott olimpiai bajnokot, Sarah Menezest. A brazil klasszis azonban csak aranyponttal tudta felülmúlni magyar ellenfelét.

„Nem éreztem nagy különbséget, hiszen még ő is új volt ebben a súlycsoportban. Szerintem végig kiegyenlített küzdelmet vívtunk, nekem is jól ment a judo, sajnos a ráadásban elaludtam, így az ellenfelemé lett az aranypont. Kicsit fájó a vereség, mert fogható lett volna Menezes, ráadásul utána kiderülhetett volna, mit tudok egy valódi, ötvenkét kilós versenyző ellen.”

Réka a súlycsoportváltásról annyit mondott, már nehezen ment volna a fogyasztás 48 kilogrammra, ezért edzőivel, Hangyási Lászlóval és Braun Ákossal közösen úgy döntött, kipróbálja magát egy kategóriával feljebb.

„Úgy érzem, feküdni fog nekem az ötvenkét kiló, de nyilván bele kell erősödnöm még a súlycsoportba, ez lesz év egyik nagy feladata. A program sűrű, a Grand Slam-verseny után Franciaországban maradtam edzőtáborban, a hét végén Ausztriában versenyzek, utána pedig Düsseldorf felé veszem az irányt. Ezeken a viadalokon már látni fogom, mekkora az erőkülönbség köztem és a régóta ebben a kategóriában versenyzők között.”

Réka az idén már nem szerepelhet a juniorok között, csupán felnőtt és U23-as versenyeken indulhat. Az átmenetről korábban így nyilatkozott honlapunknak: „Rutint kell még szereznem, és a pörgősebb tempót is fel kell vennem, de úgy érzem, technikailag már a megfelelő szinten állok. Átéltem már hasonlót, amikor az ifjúságiak közül kerültem fel a juniorokhoz, de a mostani talán még nagyobb lépés lesz. Bízom benne, hogy hasonlóan jól sikerül, és ugyanolyan eredményeim lesznek a felnőttek között is.”

Immár 52 kilogrammban.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Utanpotlassport.hu
Lakner Gábor írása
Fotó: Klaus Mueller)



Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.