Az Atomerőmű SE két kiválósága, Polgár Luca és Windischmann Bence sem talált legyőzőre az április 23-án, Piliscsabán megrendezett junior országos bajnokságon. Az ASE judokái további három pontszerző helyezést értek el.




Atomerőmű SE egyéni eredmények
Aranyérmes:
Windischmann Bence (73 kg), Polgár Luca (52)
Ötödik helyezett: Németh Norbert (66 kg), Veres Patrik (90)
Hetedik helyezett: Knap Ivett (48 kg)


„A juniorok országos bajnokságán csapatunk több sebből vérzett – sérülések miatt több éremesélyes versenyzőnk nem lépett szőnyegre – és „csapatkapitányuk”, Pupp Réka is az Európa bajnokságon szerepelt, de így is szép sikerrel vettük az akadályt. Polgár Luca és Windischmann Bence minden meccsüket ipponnal megnyerve a dobogó legfelső fokára állhattak fel. Ünnepeljük versenyzőinket és felkészítőiket, Hangyási Lászlót és Braun Ákost” – értékelt Keszthelyi László.

Két ötödik helyezés az Európa-bajnokságon
Idén Tatárföld fővárosában rendezik a felnőtt Európa-bajnokságot. Hangyási László mesteredző négy tanítványával utazott el Kazanyba. Az első napon az Atomerőmű SE junior Európa-bajnoka, a 48 kilogrammos Pupp Réka lépett tatamira. Az első körben azeri ellenfelet sikerült legyőznie, vazaris hátrányból fordítva egy remek karfeszítéssel ipponos győzelmet aratott.

Második mérkőzésén izraeli riválisával szemben egy sidóval sikerült túllépnie. A négy közé jutásért a román Ungureanuval mérkőzött, és itt kettő-egy arányban (sidó) alulmaradt. A vigaszágon első mérkőzését a török Kilic legyőzésével nyílt meg a lehetőség a bronzérem megszerzésére. Ebben egy másik török, Lokmanhekim akadályozta meg.

Az Európa-bajnokság zárónapján az ASE nehézsúlyú versenyzője, Bor Barna az ötödik helyen végzett. Első mérkőzésén a lengyel Sarnacki nem tudott igazán nagy ellenállást kifejteni, így jöhetett a közel százhetven kilós román Natea. Ezen a mérkőzésen Barna intésekkel alulmaradt. A visszamérkőzésen az észt Mettis legyőzésével megnyílt a lehetőség a harmadik hely megszerzésére, de a grúz Matiasvili intésekkel maga mögé utasította a magyar judóst.


Ahhoz, hogy teljes legyen a hétvége, az ASE fiataljai is tatamira léptek Kecskeméten, ahol a DMRJSZ rendezett régiós versenyt.


Atomerőmű SE egyéni eredmények
Serdülők
Aranyérmes:
Kerepesi Amira (63 kg)
Ezüstérmes: Bajnai Emese (44 kg)
Bronzérmes: Lacza Ákos (73 kg)

Diák A-korcsoport
Aranyérmes:
Hornyánszki Lilla (32 kg)
Negyedik helyezett: Szucsán Balázs (35 kg)

Diák B-korcsoport
Ezüstérmes:
Tóth Barna (29 kg), Gyöngyösi Adél (49)
Bronzérmes: Mittler Milán (35 kg)
Negyedik helyezett: Komlósi Csongor (50 kg)
Hetedik helyezett: Knap Ivett (48 kg)

Diák C-korcsoport
Ezüstérmes:
Petrik Hanna (27 kg)
Bronzérmes: Krausz Kristóf (27 kg)
Negyedik helyezett: Száraz Csenge (30 kg), Weisz Lili (+45)
Ötödik helyezett: Hopp Botond (27 kg)
Hetedik helyezett:
Jakab Barna (30 kg), Németh Gergő (30)

Edző: Dobai László, Kanczler István, Péri Balázs


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Atomerőmű SE)

Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.